oorreflexologie

Sinds kort is het ook mogelijk om een oorreflexologie behandeling te krijgen bij Chikitsa.

De oorreflexologie bestaat uit oormassage, ooracupunctuur en ooracupressuur, ofwel het behandelen van de reflexzones en acupunctuurpunten die zich op het oor bevinden. Het hele lichaam is (net als op voeten en handen) op de oorschelp te projecteren.

Oorsprong:

Oorreflexologie is een moderne, westerse manier van therapie. De oorsprong is chinees maar de Franse arts dr. R Paul Nogier legde in de jaren 50 verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor. Als we aandachtig naar een oorschelp kijken, kunnen we de trekken van een foetus herkennen: het hoofd in de oorlel, de wervelkolom in de oorplooi, de benen opgetrokken in de foetushouding. Het weerspiegelt het menselijke lichaam in proportie. Door oorreflexpunten te stimuleren, kunnen we dan ook bepaalde functionele en organische pijnen of storingen verzachten.

Wanneer oorreflexologie toepassen

Al jaren is oorreflextherapie populair om een rookverslaving te behandelen maar ook bij eetstoornissen, hooikoorts,  spanningssyndromen en ontstekingen aan de maag en darm kan een oorreflex behandeling zeer effectief zijn.
(Ook oorsuizingen  (tinnitus) zijn door de oorreflexzonetherapie verklaard. Deze tonen, die sommige mensen binnen in hun oor waarnemen, zijn verbonden met aandoeningen van bepaalde klieren, organen of stelsels. Een lichaamsdeel dat een bepaalde aandoening vertoond zou vibreren op andere frequenties dan wanneer het gezond is.)

Oorreflexologie kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is ook bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten.

Behandeling:
Tijdens een ooracupunctuur behandeling wordt gebruik gemaakt van dunne, steriele wegwerpnaaldjes. De naaldjes worden na ongeveer 30 minuten verwijderd. Doordat de naaldjes zo dun en buigzaam zijn is het prikken niet of nauwelijks pijnlijk. Voor een intensievere behandeling kan er ook gebruik gemaakt worden van zeer kleine verblijfsnaaldjes. Ze kunnen 1 tot 2 weken blijven zitten.

Bij kinderen of bij volwassenen met angst voor naalden maak ik gebruik van acupressuur door middel van het plaatsen van kleine magneetbolletjes of zaadjes.Door middel van acupressuur kunnen dezelfde klachten behandeld worden als bij ooracupunctuur. De bolletjes of zaadjes kunnen enkele dagen tot wel 2 weken blijven zitten in het oor, ze geven continue een lichte prikkel. Je kunt hierdoor thuis het oorreflexpunt ook gemakkelijk zelf stimuleren door er zachtjes op te drukken.

Blijf niet langer doorlopen met klachten maar neem actie en maak direct een afspraak! U kunt een afspraak maken voor de behandeling via mail praktijkchikitsa@gmail.com of mobiel 06-14811331