Ervaring van een behandeling met ooracupunctuur

De auriculotherapie (ooracupunctuur) kan voor een heel scala aan klachten ingezet worden. Met name het vegatatieve zenuwstelsel, het deel van het perifeer zenuwstelsel dat een groot aantal onbewust plaatsvindende functies reguleert, reageert op de stimuli die de naaldjes in gang zetten. Ook een groot aantal pijnklachten kan met ooracupunctuur behandeld worden. Hieronder beschrijft een client zijn ervaring met deze behandelvorm.

“Sinds een aantal jaar heb ik steeds meer last van mijn gewrichten. Met name mijn knieĆ«n. Foto’s laten zien dat het slijtage betreft. Maar de laatste paar maanden komt daar ook nog een onverklaarbare pijn bij aan de zij- en onderkant van mijn rechtervoet.

Wederom foto’s laten maken,  maar daar is niets op te zien. Met name na het tennissen en wandelen krijg ik scherpe steken onderin de voet. Soms word ik ‘s nachts wakker van de pijn. Ik ben bij Kitty geweest voor een consult. Uiteindelijk heeft zij met ooracupunctuur (2 naaldjes in mijn rechteroor) ervoor gezorgd dat na een aantal weken de pijn nagenoeg verdwenen is. Zolang ik de naalden maar in heb. Tevens merk ik dat de pijn ook al veel minder is zonder deze naalden. Dus al met al een uitstekende behandeling gehad. “

Inmiddels zijn we 2 maanden verder en zijn de klachten volledig verdwenen.