fbpx

Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB)

Ik bied in mijn praktijk nu ook een EMB test aan. De Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB test) is een uitgebreide test die behalve een aantal reguliere waarden (bijv. hemoglobine, hematocriet) ook informatie over preklinische belastingen en energetische belastingen geeft.

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond. Het vervoert niet alleen de zuurstof naar de organen en weefsels, maar ook voedingsbestanddelen, vitamines, mineralen en afvalstoffen van orgaan naar orgaan en van cel naar cel. Het bloed bereikt ons hele lichaam, van onze teennagels tot onze haarwortels. Het bloed is ook het middelpunt van ons afweersysteem. De bloedcellen bevatten dus ook enorm veel informatie die voor een gerichte behandeling zeer waardevol is.

De EMB maakt het mogelijk om met een paar druppels bloed uit de vinger uitgebreide informatie te krijgen over de toestand van het lichaam. Zo geeft de test informatie over eventuele  voedingstekorten en/of sluimerende ziekteprocessen die ten grondslag kunnen liggen aan bepaalde klachten. Dit kunnen tekorten zijn binnen de vitaminen en mineralen, maar ook bijvoorbeeld voedselintoleranties, bacteriële-, virale of parasitaire belasting, belasting van vaccinaties, verstoorde darmflora, hormonale verstoring enz.

Waarom een bloedtest?

Meten is weten! Met de EMB test krijg je inzicht welke verstoringen (fysiologisch en energetisch) ten grondslag liggen aan je klachten. Je kan de EMB natuurlijk ook als gezondheidscheck doen.

Wat betekent energetisch nu eigenlijk?

Het hele universum bestaat uit trillingen of frequenties. Dit betekent dat iedere stof, ieder mens, ieder dier, iedere plant enz allemaal een eigen specifieke frequentie hebben. Als duidelijk is welke frequent wordt uitgestraald, kan dit zichtbaar gemaakt worden met behulp van speciale apparatuur.

De Energetisch Morfologische Bloedtest maakt gebruikt van de trillingen en frequenties die in het bloed, en in de specifieke cellen in het bloed, zijn opgeslagen.

Deze onderzoeksmethode is (nog) niet wetenschappelijk onderzocht, maar cliënten herkennen zich vaak wel in de uitslag. Met de uitslag van de EMB kan heel gericht advies en behandeling plaatsvinden waardoor de klachten snel kunnen afnemen als het advies opgevolgd wordt. De adviezen die voortkomen uit de uitslag zijn namelijk veelal wel wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd.

De voordelen van de EMB

 • Het onderzoek geeft snel en veel informatie over de status van je gezondheid en eventueel aanwezige gezondheidsproblemen
 • Vaak wordt er iets ontdekt wat je nog niet wist
 • De behandeling en de voedings- / leefstijladviezen kunnen gerichter en dus efficiënter plaats vinden waardoor er snel en blijvend resultaat is
 • De test is relatief eenvoudig. Een paar druppels bloed van een vingerprik is voldoende.

Met de energetische morfologische bloedtest ontdek je hoe het zit met je:

 • Darmen
 • Spijsvertering
 • Alvleesklier
 • Lever
 • Vitaminen
 • Mineralen
 • Voedingsintoleranties
 • Hormonale balans
 • pH-waarde (verzuring)
 • Stressgevoeligheid
 • Belasting van bacteriën, schimmels, virussen en parasieten
 • Belasting van gifstoffen en vrije radicalen
 • Ontstekingen

Al deze zaken worden ontdekt d.m.v. het onderzoeken van verschillende waardes in het bloed. Hieronder staan alle items waar op getest wordt.

Basis hematologie (reguliere bril)

Witte bloedcellen (leukocyten) * Lymfocyten * Monocyten * Granulocyten * LYM% * MON% * GRA% * Rode bloedcellen (erytrocyten) *  Hemoglobine (Hb, ijzer) * Hematocriet (Ht) * Mean Corpuscular Volume (MCV) * Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC) * Trombocyten (aantal bloedplaatjes)

Microscopisch bloedonderzoek (complementaire bril)

Acanthocytose (lever) * Aggregatie (klontering) * Anisocytose (vitamine deficiënties/disbalans/stress) * Clouds (ontstekingen) * Echinocytose (verzuring) * Gistvormen/schimmels / Hemolyse (vitamine e deficiëntie/vrije radicaalschade) * Macrocytose (vitamine b12/foliumzuur deficiëntie) * Membraam souplesse (slechte vetzuurratio) * Microctyose (anemie/ijzer) * Parasieten * Poikilocytose (totale disbalans) * Rouleaux vorming (darm/verzuring/ionenprobleem) * Spiculen (leverbelasting) * Spirocheten * Te weinig Cytoplasmatische activiteit (immuunsysteem) * Vrije radicaalschade

Energetisch bloedonderzoek (complementaire bril)

Vitaminen:

Vit A * Vit B1 * Vit B11 (foliumzuur) * Vit B12 * Vit B2 * Vit B3 * Vit B5 * Vit B6 * Vit B8 * Vit C * Vit D * Vit E * Vit K * Methylering * Choline * Vitaminen totaal.

Mineralen:

Calcium * Chroom * Fluoride * Fosfor * IJzer * Jodium * Kalium * Koper * Magnesium * Mangaan * Molybdeen * Seleen * Silicium *  Zink * Zwavel * Mineralen totaal.

Vetzuren:

Omega 3 vetzuren * Vetzuren balans

Hormonen:

Totale Hormonale disbalans (adrenaline, cortisol, schildklier, thymus, hypofyse) * Oestrogeendominantie * Progesteron deficiëntie * Insuline resistentie  * Cortisol * Oestrogeen tekort.

Neurotransmitters:

Acetylcholine * Dopamine * GABA * Serotonine.

Stress parameters:

Endorfine resistentie * Mentale of Emotionele stress reactie * Oxytocine resistentie * Sympatische verstoring * Verlengde stress reactie.

Acupuntuur meridianen:

Blaasmeridiaan * Conceptievat * Dikke darm meridiaan * Drievoudige verwarmer meridiaan * Dunne darm meridiaan * Galblaas meridiaan * Gouveneursvat * Hart meridiaan * Kringloop meridiaan * Lever meridiaan * Long meridiaan * Maag meridiaan * Milt- Pancreas meridiaan * Nier meridiaan.

Energetische Pathogeen belasting:

Bacteriële belasting * Parasitaire belasting * Prionenbelasting * Schimmel belasting * Verdenking energetische belasting Borrelia B * Virale belasting.

Darm parameters:

Darmbarrière * Darmflora * DPP-IV enzym deficiëntie * Lymfe blokkade darm (Lymfadenitis) * Parasieten * Schimmels.

Energetische Blokkades:

Auto-immuun * Auto-intoxitatie * Bio Basis Regulatie Systeem * Bijnierblokkade * Ontgifting * Maagblokkade * Degeneratie * Elektrosmog * Element verstoring * Fysieke belasting * Geopathie * HPU blokkade * Immuunsysteem * Intracellulaire pathogenen * Kaakgewricht blokkade * Leverblokkade * Pancreasblokkade * Litteken blokkade * Lymfe blokkade * Medicatie blokkade * Metabole acidose * Pesticiden * Postviraal * Radioactieve belastingen * Schildklierblokkade * Tandheelkundige blokkade * Thymus blokkade * Toxische belasting * Vaccinatie blokkade * Wervelkolom blokkade * Ying Yang blokkade * Zenuw blokkade * Zware metalen.

PNI verstoring:

Bioritme verstoring * traumatic brain injury * endorfine resistentie * endorfine deficiëntie * early life stress * catecholamine resistentie * catecholamine deficiëntie * cortisol resistentie * cortisol deficiëntie * hypothalamus verstoring * lekkende barrière darm * lekkende barrière mond * laaggradige ontstekingen * low thyroid hormone syndrome * leptine resistentie * leptine deficiëntie * insuline resistentie * exocrine pancreas insufficiencies EPI

Energetische Intoleranties:

E621 (glutamaat) * Exorfinenbelasting * Fructose * Gluten * Kippenei * Lactose * Soja * Suiker * Tarwe * Varkensvlees * Zuivel geit * Zuivel koe * Zoetstof * Conserveringsmiddelen.

Voeding- en suppletie advies:

Op basis van de uitslag en het eerder opgetekende klinisch verhaal van de cliënt, wordt een voeding- en suppletie advies gegeven. De producten in het suppletieadvies zijn uitgetest en zijn passend voor jou.

Een Energetisch Morfologische Bloedtest kan al vanaf € 185

Pakket A:

 • Een korte intake
 • De bloedafname (kan eventueel met een vingerprik)
 • De kosten van de testset
 • De kosten van het laboratoriumonderzoek
 • Een uitdraai van de testresultaten zoals door het laboratorium aangeleverd.
 • Totaal € 185

EMB test pakket B

 • Een korte intake
 • De bloedafname (kan eventueel met een vingerprik)
 • De kosten van de testset
 • De kosten van het laboratoriumonderzoek
 • Een uitdraai van de testresultaten zoals door het laboratorium aangeleverd.
 • Uitgebreid document met toelichting,
 • Bespreking tijdens een consult en
 • Een vervolg behandelplan
 • Totaal € 282,50.

De geadviseerde supplementen zijn niet bij deze prijzen ingegrepen.

Disclaimer

De adviezen die wij geven hebben een energetische en/of holistische insteek.

De waarden in deze test kunnen niet één op één vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze EMB EMBTest® een deficiëntie aangeeft. EMBTest® doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging en verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. van deze EMBTest® vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.