Consults / behandelingen

Ga naar:

Ayurvedisch Consult

Tijdens een Ayurvedisch consult wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen om uw prakriti (de geboorteconstitutie) en uw vikriti (huidige constitutie) te bepalen. Aan de hand van de gegevens uit de anamnese wordt er een behandelplan op maat gemaakt en krijgt u leefstijl- en voedingsadviezen om het lichaam meer in balans te brengen.

De anamnese duurt ongeveer 90 minuten. U krijgt direct enkele adviezen mee. Het behandelplan wordt in een vervolgafspraak uitgebreid besproken.

Wilt u weten hoe u beter voor uw lichaam kunt zorgen waardoor u:

 • meer energie krijgt
 • een betere weerstand opbouwt
 • minder vaak ziek bent
 • minder last van bijv. uw maag of darmen, ontstekingen, hoofdpijn of pijnlijke gewrichten heeft
 • minder stress ervaart
 • gezond oud kunt worden

Maar ook met andere klachten als bijvoorbeeld menopauzeklachten, reuma, diabetes, gewichtscontrole, slapeloosheid, tinnitis (oorsuizen) kunt u terecht voor een passend advies en behandeling.

Maak dus snel een afspraak en breng uw lichaam weer in balans!

Eerst consult inclusief voedings- en leefstijladvies: € 95,-

Vervolg consult: € 35,- per half uur

Om een afspraak te maken kunt u contact met mij opnemen.

Ayurvedische massage

De Ayurvedische massage combineert massagetechnieken met het stimuleren van de Marmapunten (drukpunten, te vergelijken met acupunctuurpunten uit de Chinese geneeskunde).

Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren, maar ook op de organen en het energiesysteem. De massage helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen, geeft meer vitale energie en kan helpen bij het losmaken van emotionele blokkades.

Abhyanga massage

De complete Ayurvedische lichaamsmassage wordt Abhyanga genoemd. Oorspronkelijk is de Abhyanga bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde.De Abhyanga is ook een onderdeel van de Pancha Karma.

In de Indiaase traditie worden vrouwen gemasseerd door vrouwen en mannen worden gemasseerd door mannen. Ik geef deze uitgebreide Abhyanga massage, volgens de traditie, alleen aan vrouwen. (Voor de heren die interesse hebben in een Abhyanga kan ik u door verwijzen naar een mannelijke collega.)

Abhyanga is een massage waarbij het gehele lichaam met warme, medicinale kruidenoliën wordt gemasseerd waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd, de weefsels worden gevoed en de gewrichten en spieren worden versoepeld.

Tijdens een complete Abhyanga wordt ook het hoofd en aangezicht behandeld. Door de olie, na de behandeling, nog even op de huid en in het haar te laten zitten kan deze goed inwerken voor extra reiniging en rust. Houdt u hier dus rekening mee wat betreft kleding en eventuele hoofdbedekking na de Abhyanga massage.

Na afloop van de massage kan het effect van de massage nog vergroot worden door een stoombehandeling. Door plaats te nemen in de stoomcabine zullen alle huid poriën zich goed kunnen openen. De afvalstoffen die tijdens de massage loskomen kunnen het lichaam verlaten en de olie kan goed in de huid trekken.

Voordelen van Abhyanga:

 • werkt fysiek en psychisch heerlijk ontspannend
 • reinigt het lichaam van opgeslagen toxische stoffen
 • heeft een voedend effect op de huid en het haar
 • vermindert stress, vermoeidheid en slapeloosheid
 • verlicht spijsverteringsstoornissen
 • sterkt het zenuwstelsel
 • stimuleert het immuunsysteem, lymfesysteem en de bloedsomloop
 • verzacht gewrichtspijn, rugpijn en hoofdpijn
 • draagt bij aan lichaamsbewustwording
 • heeft een verjongende werking op lichaam en geest

De prijs voor een uitgebreide Abhyanga massage € 85,- .

De massage kan afgesloten worden met een svedana (stoombehandeling). De warme stoom zorgt ervoor dat alle poriën in de huid open gaan en de olie met de kruiden nog beter opgenomen kunnen worden. De prijs voor de uitgebreide Abhyanga incl. Svedana is € 95,-

Om een afspraak te maken kunt u contact met mij opnemen.

Marma Chikitsa

Marma’s zijn de energie- of drukpunten van de Ayurveda. Ze zijn het beste te vergelijken met de acupunctuurpunten die bijna iedereen wel kent uit de Chinese geneeskunde. Er zijn 107 Marmapunten die verspreidt over het lichaam zitten en die tijdens een Marma Chikitsa (chikitsa betekent behandeling) gestimuleerd worden.

Tijdens een Abhyanga worden er ook een aantal Marma punten gestimuleerd.

Overige massagebehandelingen:

 • Hoofd- ,gezicht-, en nekmassage,
 • Schouder- en rugmassage,
 • Voet- en onderbeenmassage

Deelbehandelingen 30 minuten € 35,- .
Massage 60 minuten € 70,-

Om een afspraak te maken kunt u contact met mij opnemen.

Basti

Basti betekent ‘container’, de Basti behandelingen zijn dus eigenlijk behandelingen met ‘containertjes’ van deeg waarin warme olie wordt gegoten, op verschillende plekken van het lichaam namelijk op Kati (rug), Janu (knie), Greeva (nek) of Netra (ogen).

Kati Basti

Kati Basti is een traditionele Ayurvedische behandeling voor lage rugpijn, spierpijn, menstruatieklachten en stoornissen van het lumbosacrale gebied.

De Kati Basti behandeling bestaat uit het aanleggen van een ring van deeg die vervolgens vol gegoten wordt met warme medicinale olie. Bij afkoeling van de olie wordt deze weer verwijderd en wordt er opnieuw goed verwarmde olie in de ring gegoten.

Het doel van de Kati Basti is om het weefsel wat overbelast en ongezond is tot diepe ontspanning te brengen. De warme olie dringt diep in de weefsels door, waardoor de bloedcirculatie verbetert en de spieren ontspannen. De pijn wordt verlicht en stijfheid verminderd. Ook heeft de behandeling een gunstig effect op geblokkeerde marmapunten.

Na afloop van de Kati Basti wordt de rug gemasseerd.

Deze behandeling geeft over het algemeen snel verlichting van de klachten. De resultaten variëren van persoon tot persoon, maar in de meeste gevallen is er een duidelijke verbetering van de klachten na 5-7 behandelingen.

Kati Basti behandeling: €50

Om een afspraak te maken kunt u contact met mij opnemen.

Janu Basti

Janu Basti is een traditionele Ayurvedische behandeling voor klachten aan de knie, zoals arthritis, gewrichtsklachten en zwelling van de knie.

Bij de Janu Basti wordt de deegring op de knie aangebracht en vervolgens wordt er net als bij de Kati Basti warme medicinale olie op de knie aangebracht.

Janu Basti behandeling € 50,- per knie, € 75,- voor beide knieën

Om een afspraak te maken kunt u contact met mij opnemen.

Greeva Basti

Greeva Basti is een traditionele Ayurvedische behandeling voor klachten van de nek.  Ook voor schouderklachten werkt deze behandeling vaak erg positief.

De deegring wordt bij deze behandeling op de nek geplaatst. Warme medicinale olie zorgt voor ontspanning, pijnvermindering en goede circulatie in van de nek en tussen de schouderbladen.

Greeva Basti behandeling: € 50

Om een afspraak te maken kunt u contact met mij opnemen.

Acupunctuur

Acupunctuur kan als zelfstandige behandeling of als aanvullende behandeling ingezet worden.

Naast de Ayurveda heb ik ook een opleiding gedaan om acupunctuur aan te kunnen bieden. Ik gebruik de ooracupunctuur/-pressuur, welke is in te zetten voor eigenlijk alle klachten. De ooracupunctuur werkt via het zenuwstelsel o.a. op pijnklachten, hormonale klachten, orgaanproblemen, rugpijn, stressklachten, bot-/spier- en gewrichtsklachten, slapeloosheid, huidproblemen en het wordt succesvol gebruikt bij het stoppen met roken en als ondersteuning bij afvallen. Ieder deel van het lichaam is terug te vinden met een referentiepunt in de voeten (voetreflexologie), de handen (handreflexologie) en in het oor.

Voor mensen met een angst voor naalden of bij kinderen wordt er gebruik gemaakt van kleine bolletjes of zaadjes die met een pleistertje op de punten geplakt worden en op die manier druk geven op de specifieke punten (acupressuur).

Ooracupunctuurbehandeling vanaf €30,-. Herhaalbehandeling binnen 4 weken €20,-

Om een afspraak te maken kunt u contact met mij opnemen.