Total Reset Methode

Total Reset is een combinatie van een spiertest uit Kinesiologie en acupressuur of acupunctuur. De Total Reset Methode is een Holistische therapie, bekeken vanuit de Chinese geneeswijze. De Chinese geneeswijze bekijkt vooral vanuit de meridianen die alle organen onderling met elkaar verbindt. De Total Reset Methode is ontwikkeld vanuit de NAET (Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques), welke in 1983 ontwikkeld is door Dr. Devi S. Nambudripad.

Wanneer we kijken naar de meridianen en het energieveld van ons lichaam, dan reageert ons lichaam al wanneer het in het energieveld komt van een stof. Alles bestaat uit trillingen met een bepaalde frequentie. Ons lichaam, onze organen, onze cellen, alles heeft een bepaalde frequentie. Ook alles om ons heen heeft een frequentie, dieren, planten, stoffen, ….alles.

De verschillende frequenties zorgen ervoor dat er een uitwisseling van informatie is tussen de twee energievelden. Als ons lichaam dat andere energieveld herkent als zijnde een ‘goede’ energie (de frequenties resoneren met elkaar), dan is er niets aan de hand. Alle meridianen blijven vrolijk stromen, het lichaam is in balans en gezond.
Wanneer dat andere energieveld wordt gezien als ‘vijand’ (de frequenties resoneren niet met elkaar), dan ontstaat er een reactie en die reactie is in eerste instantie in de meridianen en daarna fysiek merkbaar. Deze reactie noemen we een allergische reactie.

Een allergie is een reactie van het lichaam op een (voedings-)stof of voorwerp welke normaal gesproken, bij een gezonde balans, geen reactie veroorzaakt. De frequentie van deze stof resoneert dus niet met het lichaam en zorgt voor een blokkade in de meridianen. Je kunt dus volgens deze definitie voor alles en iedereen “allergisch” zijn. Voeding en stoffen, zoals bijvoorbeeld pollen zijn bekend. Ook een allergie voor bepaalde dieren (haren of huidschilvers) komen vaak voor, maar je kunt zelfs allergisch reageren op bepaalde personen.

De oorzaken van allergieën kunnen zeer divers zijn o.a. :

  • toxines van diverse bronnen: voeding, bacteriën, schimmels, virussen,
  • neurotoxines zoals kwik, MSG, straling etc.
  • verwondingen, littekens, ongelukken, operaties etc.
  • genetisch bepaald; allergieën geërfd van grootouders etc.
  • deficiëntie en onvoldoende opname van nutriënten
  • emotionele trauma’s

Met behulp van de Total Reset Methode kunnen de allergieën opgespoord en behandeld worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Het tarief voor de TRM behandelingen is €70 per uur (incl. BTW). Een behandeling duurt gemiddeld 45-60 minuten.

Deze behandelingen komen niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.