Overige therapievormen

Naast de Ayurveda en de Orthomoleculaire Therapie maak ik ook gebruik van diverse andere therapievormen. Afhankelijk wat nodig is kan ik dan heel gericht de meest geschikte therapievorm inzetten.

Ik werk met auriculotherapie (ooracupunctuur), Acupunctuur vlgs VAS methode, EAV (elektroacupunctuur vgls Voll) en de Allergietherapie.

Bij de Acupunctuur vlgs de VAS methode worden de acupunctuurpunten die behandeld moeten worden gevonden met behulp van polsdiagnostiek. Zo worden de meest geschikte punten voor de te behandelen klacht gevonden.

Met de EAV kunnen o.a. de supplementen en / of medicatie gemeten worden, zodat er een optimale samenstelling van supplementen geadviseerd kan worden.

Voor de behandeling van allergie├źn maak ik gebruik van de Allergietherapie. Ik werk met de NAET methode, dit is een combinatie van een spiertest uit Kinesiologie en acupressuur of acupunctuur. De Allergietherapie (ook wel bekend als Total Reset Methode) is een Holistische therapie, bekeken vanuit de Chinese geneeswijze. De Chinese geneeswijze bekijkt vooral vanuit de meridianen die alle organen onderling met elkaar verbindt. De Allergietherapie is ontwikkeld vanuit de NAET (Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques), welke in 1983 ontwikkeld is door Dr. Devi S. Nambudripad.
Met behulp van de Allergietherapie/TRM kunnen de allergie├źn opgespoord en behandeld worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Deze behandelingen komen niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.