Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire therapie is een onderdeel van de natuurgeneeskunde. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond en orthomoleculair staat voor “de moleculen betreffende”. Er wordt dus gekeken naar een ideale situatie op celniveau.

Voedingsadvies is een belangrijk onderdeel van de orthomoleculaire therapie. Het uitgangspunt is dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam. Het streven is om met gezonde en gevarieerde voeding zoveel mogelijk noodzakelijke en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden binnen te krijgen. Extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen zijn vaak nodig ter aanvulling omdat het vitamine- en mineralen gehalte in de huidige voeding aanzienlijk lager is dan zo’n 40 jaar geleden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat voeding een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van tal van ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. De orthomoleculaire therapie kan een belangrijke rol spelen bij preventie en behandeling van ziekten. De orthomoleculaire therapie is net als de Ayurveda, een holistische therapie. De psyche, het zenuwstelsel en het immuunsysteem zijn ook gebaat bij een optimale hoeveelheid vitaminen en mineralen.

Ik maak in mijn adviezen en behandelingen gebruik van alle kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan en combineer de Ayurveda en de orthomoleculaire therapie. Het voordeel is dat de oorzaak van de problemen heel gericht behandeld kunnen worden.

In het eerste consult wordt alles in kaart gebracht waarbij ik zowel mijn Ayurvedische als Orthomoleculaire kennis gebruik.

Het tarief voor een consult is € 70 per uur (incl. BTW).