Kleine aanpassingen maken grote verschillen!

De Ayurveda kent vele soorten behandelingen, adviezen, massages, basti’s, nasya’s , allemaal met hetzelfde doel, namelijk het herstellen van de fysieke en mentale balans. Deze balans kan in de loop van iemands leven door allerlei factoren verstoord raken. Met name (slechte) eet- en leefgewoontes spelen hierbij een rol, maar ook iemands constitutie, de leefomgeving, het klimaat waarin je leeft, de seizoenen, je leeftijd, de indrukken die je opdoet enz., enz..

Ayurveda leert ons hoe we onze gezondheid kunnen behouden of herstellen door (verkeerde) leefstijl- en eet gewoontes te veranderen en goede gewoontes juist in stand te houden.

Bij elke Ayurvedische therapie speelt juiste voeding een belangrijke rol. Dit geldt zowel voor lichamelijke als geestelijke voeding!

De voeding voor het lichaam moet goed verteerd worden en daarom is het van essentieel belang dat de spijsvertering ook goed functioneert. Een goede spijsvertering is de basis van een goede gezondheid.

Een goede spijsvertering is de basis van een goede gezondheid.

Voor de voeding van onze geest geldt hetzelfde. Ook alle indrukken die we krijgen, alles wat we zien, horen, voelen, ruiken en proeven moet verteerd worden! Gebeurt dit niet of niet voldoende dan raken onze zintuigen overbelast en komen we mentaal in de problemen. We krijgen o.a. problemen met slapen, kunnen niet helder meer denken, worden vergeetachtig, voelen ons onrustig, krijgen overal vage pijnklachten, worden prikkelbaar, zijn continue moe enz. enz. Het is daarom van groot belang dat we luisteren naar ons lichaam en aandacht schenken aan de signalen die ons lichaam geeft. Als we direct bij de eerste signalen van ons lichaam ingrijpen kunnen we erger voorkomen.

….raken onze zintuigen overbelast dan komen we mentaal in de problemen…

Medicijnen gebruiken met verkeerde eet- en leefstijl, is als water naar de zee dragen. Onze voeding en leefstijl zou als medicijn moeten werken of zoals een bekende quote van Hippocrates zegt “Let food be thy medicine and medicine be thy food”

“Let food be thy medicine and medicine be thy food” – Hippocrates

Met andere woorden, zorg ervoor dat je voeding werkt als een medicijn. De Ayurvedische inzichten kunnen hierbij heel verhelderend werken. Blijf dus niet doorlopen met klachten of “kleine” ongemakken, maar herken dit als een signaal van je lichaam en luister daar naar om erger te voorkomen!

Ook u kunt zich weer beter voelen! Vaak zijn het hele simpele aanpassingen die een enorm verschil kunnen maken.

Maak snel een afspraak om een uitgebreid voedings- en leefstijl advies te ontvangen, volledig gericht op uw persoonlijke situatie en gebaseerd op uw constitutie, en leefomstandigheden.