De juiste brandstof voor een optimale werking

Ik ga met enige regelmaat bij een collega langs voor een Abhyanga (massage met warme medicinale olie). De intense ontspanning die je daarna in je lichaam voelt is zo fijn en noodzakelijk.
Noodzakelijk? Ja zeker, als je continue op volle toeren draait heb je die momenten van ontspanning en aandacht voor je lichaam en mind echt nodig!

We hebben tegenwoordig meer over voor onze materiële bezittingen dan voor ons lichaam. De auto gaat regelmatig naar de garage voor onderhoud, de mobiel wordt vervangen als er een nieuw model uit is, nieuwe kleding, mooi huis…….aan de buitenkant ziet alles er prachtig uit, maar hoe is het gesteld met je binnenkant? Functioneert daar alles wel op en top? Of wuiven we dat weg, nemen een paracetamolletje en gaan weer lekker in hoog tempo door. Net zo lang tot het echt niet meer gaat en we bij de dokter aankloppen want dan moet die het maar oplossen……

Nee! Zo werkt het natuurlijk niet. Je krijgt maar 1 keer een lichaam en daar moet je je leven lang goed voor zorgen! Door goed te eten en een leefstijl te volgen die jij aan kunt met voldoende slaap en een balans van inspanning en ontspanning.
Voel wat je nodig hebt en laat dat gevoel niet afstompen door maar door te razen en alleen maar bezig te zijn met je buitenkant en wat mensen van jou vinden.
Leef in het NU!

Het belangrijkste doel van de Ayurveda is altijd geweest “het gezond houden van gezonde mensen”.
Op de tweede plaats komt dan “het genezen van de zieke mens”. Zorg ervoor dat het zover niet hoeft te komen en maak direct een afspraak voor een voeding en leefstijl advies wat voor JOU het beste is. Iedereen is anders en er bestaat ook geen protocol wat voor iedereen geschikt is. De ene persoon eet gezond met een appel terwijl de ander daar last van zijn darmen van krijgt.
Je gooit toch ook geen diesel in een benzine auto??